Digitaalisen kuvan tarkastelunäkymä

Tarkastelunäkymässä on yhden arkistoyksikön digitaaliset sivut. Siirry sivulta toiselle alareunan työkaluilla. Voit kirjoittaa sivunumeron kuvan alapuolella olevaan kenttään. Voit myös siirtyä aineistossa eteenpäin tai taaksepäin joko yksi sivu tai kymmenen sivua kerrallaan. Voit siirtyä sivujen välillä alareunan haarukointi-työkalun avulla.

Voit raahata tai zoomata eli suurentaa tai pienentää kuvaa tarkasteluikkunassa. Zoomaa hiiren rullalla tai tarkasteluikkunan vasemman reunan plus- ja miinuspainikkeilla. Kuvaa voi katsoa myös koko ruutu -näkymässä. Voit kääntää kuvaa myötä- ja vastapäivään. Voit ladata yksittäisen sivun jpg-muodossa koneellesi Lataa kuva -painikkeesta tai tulostaa sen Tulosta-painikkeesta.

Kuvan tekstitunnistettu sisältö näkyy OCR-ikkunassa. Hakuosumat näkyvät korostettuna OCR-ikkunassa. Kun klikkaat OCR-ikkunassa kappaletta, sama kappale korostuu digitoidussa kuvassa. Jos klikkaat kuvassa kappaletta, teksti korostuu OCR-ikkunassa. Voit piilottaa OCR-ikkunan, kun klikkaat ikonia sen yläreunassa. Samasta ikonista OCR-ikkuna aukeaa. Voit muuttaa OCR- ja tarkasteluikkunan leveyttä hiirellä raahaamalla.

Voit ladata yksittäisen kuvan tekstit txt-, pdf- tai alto xml -muodossa OCR-ikkunan yläreunassa olevista painikkeista.