Tunnistaudu palveluun


Tervetuloa Kansallisarkiston Astia-verkkopalveluun.

Tarkistathan tutkijasalien aukioloajat ja asiakirjojen toimitusajat aina kotisivultamme https://arkisto.fi/fi/info/aukioloajat. Helsingissä ja Mikkelissä on etäsäilytyksessä olevaa aineistoa, mikä pidentää toimitusaikoja. Kun aineisto on tutkittavissa, näkyy tilaus Astia-verkkopalvelussa Omissa tiedoissa Toimitettu -tilassa ja saat tiedon siitä myös sähköpostiisi. Vastaavasti sinulle ilmoitetaan, jos asiakirjaa ei voida toimittaa tutkijasaliin esimerkiksi huonokuntoisuuden vuoksi.

Astia-verkkopalvelun avulla voit

Astia-verkkopalvelun kaikkien ominaisuuksien käyttö edellyttää tunnistautumista. Voit tunnistautua Suomi.fi .tunnistuspalvelun avulla esim. verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Voit myös tunnistautua Haka-tunnuksilla (korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten edustajat) tai Virtu-tunnuksilla (viranomaiset).

Aineiston haku ja julkisen digitoidun aineiston katselu on mahdollista myös ilman tunnistautumista. Tällöin tietosuojasyistä haun piirissä ei ole 100 vuotta nuorempia asiakirjoja sisältävät henkilö- ja sukuarkistot.

Astia-verkkopalvelun kautta ei ole käytettävissä kaikki puolustushallinnon aineisto, joka on Aarre-arkistorekisterissä. Astian avulla voi hakea ja tehdä tilauksia pääosasta puolustusvoimien , puolustusministeriön ja suojeluskuntajärjestön aineistoista vuosilta 1919-1945 (aineistosarjat Perus, Sark, Sk ja PLM kokonaan sekä osa T-sarjasta).

Aineiston haku ja tilaaminen
Tietoja palvelusta
Asiakirja- ja tietopyynnöt

Video-ohje Astia-palveluun tunnistautumisesta
Video-ohje puolesta asioinnista Astia-palvelussaSaavutettavuusseloste

HUOM! Astia-palvelussa on huoltokatko jokaisen kuun toisena maanantaina klo 08.00-14.00. Tällä aikavalillä palvelussa voi esiintyä katkoksia. Huoltokatkojen aikana palvelua huolletaan ja päivitetään.

Päivämäärä

Uutisia

29.1.2018

  • Tietojärjestelmäpäivityksen vuoksi Astia-verkkopalvelussa ei voi tehdä tietopyyntötilauksia tai käyttölupahakemuksia 30.1. klo 16.00 - 2.2. 2018 välisenä aikana. Muuten Astia-verkkopalvelu toimii normaalisti

    Tiedustelut ja palaute: astiapalaute@arkisto.fi
    Lisätietoja: www.arkisto.fi
  • 31.5.2017

  • Astia-verkkopalvelussa on huoltokatko 31.5 klo 15.30-16.15.
  • 15.4.2016

  • Astia-verkkopalvelussa suoritetaan järjestelmän päivitys 18.4.2016. Palvelussa esiintyy käyttökatkoja päivän aikana. Tilaaminen paikan päällä tutkijasaleissa toimii normaalisti.
  •