Tunnistaudu palveluun


Tervetuloa Kansallisarkiston Astia-verkkopalveluun.

Teknisen häiriön johdosta Kansallisarkiston toimipaikoissa torstain 8.2. klo 00.20- ja maanantain 11.2. klo 12 välisenä aikana tehdyt asiakirjatilaukset tallentuivat virheellisesti. Mikäli kuitenkin tuolloin tilatut asiakirjat olivat käytössänne torstain ja perjantain aikana, tilaustietojen virheellinen tallentuminen ei edellytä tilaajalta muita toimenpiteitä.

Mikäli asiakirjatilaustanne ei ehditty toimittaa tai ette käyttäneet sitä torstain ja/tai perjantain aikana Kansallisarkiston toimipaikkojen tutkijasaleissa, on todennäköistä, että etenkin perjantain (9.2.2018) kello 15.00 ja maanantain (12.2.2018) kello 12.00 välisenä aikana tehdyt tilaukset ovat vikatilanteessa hävinneet. Valitettavasti tilaustenhallinnan historiatiedot voitiin palauttaa vain 8.2. aamun tilanteen mukaiseksi. Pyydämme ystävällisesti tarkistamaan tilaustietonne Kansallisarkiston toimipaikkojen tutkijasaleista (https://www.arkisto.fi/fi/info/yhteystiedot) ja tarvittaessa tekemään tilauksen uudestaan.

Kansallisarkisto pahoittelee häiriöstä aiheutuvaa haittaa.

Tekninen häiriö vaikutti myös tietopyyntöjen tilaushistorian tallentumiseen. Tietopyynnöt ovat kuitenkin välittyneet Kansallisarkistoon normaalisti ja ne toimitetaan käsittelyaikojen puitteissa.

Kansallisarkisto on ottanut käyttöön Suomi.fi-tunnistuksen 29.9.2017
Kansallisarkisto on ottanut käyttöön Suomi.fi-valtuudet 29.9.2017
.

Astia-verkkopalvelun avulla voit

Astia-verkkopalvelun kaikkien ominaisuuksien käyttö edellyttää tunnistautumista. Voit tunnistautua Suomi.fi .tunnistuspalvelun avulla esim. verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Voit myös tunnistautua Haka-tunnuksilla (korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten edustajat) tai Virtu-tunnuksilla (viranomaiset).

Aineiston haku ja julkisen digitoidun aineiston katselu on mahdollista myös ilman tunnistautumista. Tällöin tietosuojasyistä haun piirissä ei ole 100 vuotta nuorempia asiakirjoja sisältävät henkilö- ja sukuarkistot.

Astia-verkkopalvelun kautta ei ole käytettävissä kaikki puolustushallinnon aineisto, joka on Aarre-arkistorekisterissä. Astian avulla voi hakea ja tehdä tilauksia pääosasta puolustusvoimien , puolustusministeriön ja suojeluskuntajärjestön aineistoista vuosilta 1919-1945 (aineistosarjat Perus, Sark, Sk ja PLM kokonaan sekä osa T-sarjasta).

Aineiston haku ja tilaaminen
Tietoja palvelusta
Asiakirja- ja tietopyynnöt

Video-ohje Astia-palveluun tunnistautumisesta
Video-ohje puolesta asioinnista Astia-palvelussaHUOM! Astia-palvelussa on huoltokatko jokaisen kuun toisena maanantaina klo 08.00-14.00. Tällä aikavalillä palvelussa voi esiintyä katkoksia. Huoltokatkojen aikana palvelua huolletaan ja päivitetään.

Päivämäärä

Uutisia

29.1.2018

  • Tietojärjestelmäpäivityksen vuoksi Astia-verkkopalvelussa ei voi tehdä tietopyyntötilauksia tai käyttölupahakemuksia 30.1. klo 16.00 - 2.2. 2018 välisenä aikana. Muuten Astia-verkkopalvelu toimii normaalisti

    Tiedustelut ja palaute: astiapalaute@arkisto.fi
    Lisätietoja: www.arkisto.fi
  • 31.5.2017

  • Astia-verkkopalvelussa on huoltokatko 31.5 klo 15.30-16.15.
  • 15.4.2016

  • Astia-verkkopalvelussa suoritetaan järjestelmän päivitys 18.4.2016. Palvelussa esiintyy käyttökatkoja päivän aikana. Tilaaminen paikan päällä tutkijasaleissa toimii normaalisti.
  •